Tillbaka

Bokhandeln i Kisa strider med kommun

1997-11-14
av Fredrik Lindberg
Carl-Olof Widén i Bokhandeln i Kisa hävdar med stöd av expertis att Kinda kommun bröt mot lagen om upphandling när han miste uppdraget att leverera läromedel.

vudordern var värd 600 000 kronor per år och uppdraget gick till Motala Mediaenhet.
    - Kommunen har inte följt lagen. Skillnaden mellan anbudsförfrågan och avtalet är för stor, säger Widén, som med stöd av en konsult nu tar strid med kommunstyrelsen.
    - Mediaenheten har sålt läromedel för 18 miljoner, med en förlust på 1,9 miljoner. Det är inte rätt, säger Widén.
    SvB har tidigare berättat att länsrätten i en dom bedömt att Mediaenhetens affärsverksamhet strider mot kommunallagen (SvB nr 4/97), men kammarrätten gick på motsatt linje. Ärendet väntar nu på prövningstillstånd i regeringsrätten. I ett liknande fall har även Hultsfreds bokhandel med stöd från Bokhandlareföreningen krävt den egna kommunen på skadestånd.

Det är enkelt att hålla sig à jour

Det är enkelt att hålla sig à jour med allt som händer i branschen via Svensk Bokhandels sajt. Ännu enklare blir det om man abonnerar på våra nyhetsbrev. Varje gång vi lägger ut en större nyhet landar ett mejl i din inbox. Samma sak på fredagar då vi antingen summerar veckans händelser eller aviserar ett nytt nummer av tidningen.