Tillbaka

Bokus håller nu leveranstiderna

2019-11-27
av Kristian Lönner
Maria Edsman
Foto: Press

Bokus har nu tagit bort sin varning till kunderna om längre leveranstider.

– Det betyder att allt flyter på så pass bra att vi kan hålla våra leveranslöften, säger vd Maria Edsman.

Bokus har den senaste tiden haft information på sin hemsida om att leveranstiderna för kunderna varit längre än utlovat. Den är nu borta men Bokus vd Maria Edsman säger att det ändå finns jobb kvar att göra.

– Vi är fortfarande inte hundra procent nöjda. Vi skriver ut lite längre leveranstider än vad vi har gjort tidigare och det känner vi att vi kan hålla. Men vi är inte färdiga utan måste fortsätta optimera framöver, säger hon.

Orsaken till problemen är ett nytt lagerhanteringssytem som ska göra leveranserna snabbare. Systemet kommer de kommande veckorna att sättas rejält på prov i samband med Black Friday och julhandeln.

– Nu ska vi förhoppningsvis sälja mycket mer än vad vi har gjort tidigare, med en högre volym som ska levereras ut. Det är svårt att säga hur bra det funkar innan vi kört igenom de volymerna, säger Maria Edsman.

Det är enkelt att hålla sig à jour

Det är enkelt att hålla sig à jour med allt som händer i branschen via Svensk Bokhandels sajt. Ännu enklare blir det om man abonnerar på våra nyhetsbrev. Varje gång vi lägger ut en större nyhet landar ett mejl i din inbox. Samma sak på fredagar då vi antingen summerar veckans händelser eller aviserar ett nytt nummer av tidningen.