Tillbaka

Bologna byter datum

2020-11-18
av Kalle Laxgård
Bologna.
Foto: Aneta Malinowska/Wikimedia commons

Barnboksmässan i Bologna följer London Book Fairs exempel och flyttar fram evenemanget.

De tidigare aktuella datumen i april har strukits. I stället är det 14 till 17 juni som gäller för nästa års mässa i Bologna, rapporterar Bookseller.

Skälet är förstås pandemin, som fortsätter att härja i större delar av världen och som i våras tvingade mässan att banta ner till en helt digital version.

– Barnbokmarknaden är förmodligen viktigare än någonsin tidigare och vi är glada att erbjuda denna datumändring 2021 för att ge oss en värdefull möjlighet att träffas igen som bransch, innan vi går tillbaka till vår vanliga tidpunkt i april, säger mässans chef Elena Pasoli i ett pressmeddelande.

I och med datumbytet följer Bolognamässan arrangörerna i London, som nyligen flyttade fram mässan till slutet på juni nästa år.

Det är enkelt att hålla sig à jour

Det är enkelt att hålla sig à jour med allt som händer i branschen via Svensk Bokhandels sajt. Ännu enklare blir det om man abonnerar på våra nyhetsbrev. Varje gång vi lägger ut en större nyhet landar ett mejl i din inbox. Samma sak på fredagar då vi antingen summerar veckans händelser eller aviserar ett nytt nummer av tidningen.