Bonniers och Storytel startar bolag för affärssystem

Efter ett års samarbete väljer nu Bonnier Books och Storytel Books att bilda ett samägt bolag för affärssystem för förlag. Bolaget går fortsatt under namnet Mockingbird.

Publicerad

Mockingbird, ett system som följer bokens väg från idé till produkt, byggdes av Bonnierförlagen 2015 och sköts av åtta anställda. Sedan ett år tillbaka samarbetar man även med Storytel Books. Det gemensamma företaget, Mockingbird Publishing Software AB, kommer förutom det två aktörerna att samägas av de anställda, enligt ett pressmeddelande. Bolaget ska utveckla affärssystem åt de egna koncernerna men också åt andra förlag. 
─ I dag saknas moderna system som passar alla typer av förlag, små som stora. Tillsammans har vi en enorm kunskap kring förlagsaffärer som många externa mjukvarubolag aldrig kan ha. Systemlösningar av den här typen är också kostsamma att utveckla på egen hand. Vi ser stora poänger med att samarbeta. Det här är ett affärssystem som kommer att utveckla hela branschen, säger Linda Säresand, vd Storytel Books i pressmeddelandet.

Vill du läsa vidare?

Teckna en digital prenumeration för att ta del av denna artikel och allt annat på Svb.se.

Helår Digitalt

1480 kr

Köpa

Prova på 2 månader

199 kr

Köpa

Powered by Labrador CMS