Tillbaka

Bookbeat i nytt samarbete om Crimetime

2022-04-21
av Kalle Laxgård
Mötet hölls på Svenska Mässan i Göteborg.
Foto: Bokmässan

Bookbeat och Bokmässan har gått in i ett treårigt samarbete om deckarfestivalen Crimetime.

– Vi har länge sett att spänning är en väldig stor genre för oss, säger Emelie Hollbox, senior content performance specialist på Bookbeat.

Deckarfestivalen har varit en del av Bokmässan sedan 2018 och är i år också ett av mässans fyra huvudteman. Därmed förlängs också Crimetimes program från två till tre dagar.

Nu har även ett nytt samarbete mellan Bokmässan och strömningstjänsten Bookbeat tecknats angående just deckarfestivalen.

– Vi har länge sett att spänning är en väldig stor genre för oss och det gör att det intressant att ha ett fördjupat samarbete med Crimetime. Därför kommer vi nu att fokusera på det i tre år, säger Emelie Hollbox.

Ännu befinner sig samarbetet på skisstadiet, menar hon.

– Det kommer att handla mycket om kommunikationen kopplat till eventet. Vi har tidigare haft utmärkelsen årets svenska deckarförfattare, vilket varit en stor händelse för oss, och det är något vi kommer fortsätta presentera på Bokmässan. Sedan, hur det kommer att se ut i detalj, det får vi återkomma till.

I ett pressmeddelande som gick ut under torsdagen beskrivs samarbetet som ”en viktig strategisk satsning” för Bookbeat.

Vad är det för strategi?

– Det är väl att det är en populär genre och vi vill vara med och hylla det svenska deckarundret och alla fina författare och böcker som kommer ut, säger Emelie Hollbox.

Vad hoppas ni få ut av det?

– Bokmässan är ett roligt tillfälle, det är ju verkligen årets bokfest i Sverige, så det är extra kul för oss att finnas där när vi vet att många av våra läsare och lyssnare är det.

Hittills är fem författare presenterade till Crimetime: Elly Griffiths, Sofie Sarenbrant, Malin Persson Giolito, Lars Kepler och Deon Meyer.

Vid sidan om Bookbeat kommer den lokala bokaffären Mariaplans bokhandel att sälja spänningslitteratur i fysiskt format i festivalområdet.

Det är enkelt att hålla sig à jour

Det är enkelt att hålla sig à jour med allt som händer i branschen via Svensk Bokhandels sajt. Ännu enklare blir det om man abonnerar på våra nyhetsbrev. Varje gång vi lägger ut en större nyhet landar ett mejl i din inbox. Samma sak på fredagar då vi antingen summerar veckans händelser eller aviserar ett nytt nummer av tidningen.