Tillbaka

Bookbeat mer än fördubblade intäkterna

2020-01-08
av Kalle Laxgård
Niclas Sandin, vd Bookbeat.
Foto: Sara Mac Key

Utvecklingen för streamingtjänsten är tjänsten fortsatt stark. Under 2019 ökade intäkterna från 145 till 311 miljoner kronor.

Tillväxttakten för 2019 låg på 114 procent, skriver Bookbeat i ett pressmeddelande.

Under 2019 lanserade företaget tjänsten på 25 nya marknader runt om i Europa, och de sammanlagda intäkterna uppgick till 311 miljoner kronor, vilket enligt Bookbeat ska ha överträffat målen. På dess tre viktigaste marknader: Sverige, Tyskland och Finland passerade företaget 250 000 betalande användare.

Under 2020 fortsätter företagets arbete med att lokalisera vilka av de nya marknaderna som har störst potential.

– Nu, eller inom en snar framtid, kommer vi som ljudbokstjänst runt om i Europa ställas inför konkurrens från de största och de bästa. Vår övertygelse är att nyckeln då är att inom vår nisch lägga allt fokus på att ta ledarskap i utvecklingen av produkt, erbjudande samt dataanalys, säger Bookbeats vd Niclas Sandin i pressmeddelandet. 

Det är enkelt att hålla sig à jour

Det är enkelt att hålla sig à jour med allt som händer i branschen via Svensk Bokhandels sajt. Ännu enklare blir det om man abonnerar på våra nyhetsbrev. Varje gång vi lägger ut en större nyhet landar ett mejl i din inbox. Samma sak på fredagar då vi antingen summerar veckans händelser eller aviserar ett nytt nummer av tidningen.