Tillbaka

Christina Wahldén byter förlag

2022-10-03
av Carina Jönsson
Foto: Joel Nilsson

Hon har givit ut 75 böcker på olika förlag – bland annat Darwin-deckarna på Forum. Nu har Christina Wahldén skrivit treboksavtal med ett nytt förlag.

Det är HarperCollins som ger ut Christina Wahldéns nya kriminalserie. Första delen är planerad till våren 2023, enligt ett pressmeddelande.
– Är lycklig att få jobba med Christina och hennes nya historiska serie, den första boken golvade mig totalt. Den utspelar sig på Gotland under 1940-talet och har ett intressant persongalleri och en rafflande intrig. Även om det är en historisk roman så känns den högaktuell idag,” säger Céline Hamilton, förläggare på HarperCollins, i pressmeddelandet. 
 
Christina Wahldén har givit ut såväl barnböcker som vuxenböcker. Hon har även jobbat som kriminalreporter på Svenska Dagbladet. Hon har tilldeladats ett flertal priser, bland annat Stiftelsen Teskedsordens litteraturpris, Fadimes minnesfonds Fadimepris, Spårhunden av Svenska Deckarakademin och Läsfrämjarpriset 2019. Hennes kriminalroman Nämn inte de döda (Forum), nominerades till årets bästa kriminalroman av Svenska Deckarakademin 2020.
 

Det är enkelt att hålla sig à jour

Det är enkelt att hålla sig à jour med allt som händer i branschen via Svensk Bokhandels sajt. Ännu enklare blir det om man abonnerar på våra nyhetsbrev. Varje gång vi lägger ut en större nyhet landar ett mejl i din inbox. Samma sak på fredagar då vi antingen summerar veckans händelser eller aviserar ett nytt nummer av tidningen.