Tillbaka

Crimetime till Göteborg

2017-11-20
av Philip Wallin
Mötet hölls på Svenska Mässan i Göteborg.
Foto: Bokmässan

Deckarfestivalen Crimetime lämnar Gotland och flyttar till Göteborg. Bonnierförlagen och Bokmässan har gemensamt tagit beslutet att driva festivalen vidare. 

Sedan 2015 har Crimetime Gotland blivit en mötesplats för deckarförfattare, förlag, boklådor och publik. Festivalen kommer nu att lämna Visby och flytta till Göteborg när bokmässan kliver in som ny samarbetspartner till Bonnierförlagen. Därmed får konceptet chans att möta en större publik.


–  I Göteborg görs det uppskattade programmet tillgängligt för betydligt fler besökare. Vi känner oss trygga med att den som medverkat i eller besökt Crimetime Gotland ska känna igen sig, samtidigt som det förstås blir mycket nytt, säger Jenny Bjuhr Berggren, kommunikationsdirektör på Bonnierförlagen i ett pressmeddelande.

 Enligt helagotland.se lockade festivalen cirka 2 000 besökare i år – det anses av arrangören vara för få. Dessutom försvinner det ekonomiska stödet från Region Gotland till nästa år. Men det ska dock inte ha påverkat beslutet, enligt Jenny Bjuhr Berggren. 

– I de enkäter vi gjort med besökare framgår det att många känner att det blir lite dyrt att ta sig till Gotland enkom för att besöka festivalen, säger Jenny Bjuhr Berggren enligt helagotland.se. 


2018 blir det premiär för deckarfestivalen vid Bokmässan i Göteborg. Precis som tidigare kommer Crimetime samarbeta med och välkomna författare från olika förlag, står det i pressmeddelandet.
Ursprungliga initiativtagare till Deckarfestivalen var Bonnierförlagen och Carina Nunstedt, som lämnat Bonniers och blivit förlagschef på HarperCollins Nordic. 
Nästa års Bokmässa anordnas 27–30 september.

Det är enkelt att hålla sig à jour

Det är enkelt att hålla sig à jour med allt som händer i branschen via Svensk Bokhandels sajt. Ännu enklare blir det om man abonnerar på våra nyhetsbrev. Varje gång vi lägger ut en större nyhet landar ett mejl i din inbox. Samma sak på fredagar då vi antingen summerar veckans händelser eller aviserar ett nytt nummer av tidningen.