Tillbaka

Daidalos skänker bort 500 kilo litteratur till Kristdemokraterna

2017-11-22
av Philip Wallin
500 kilo böcker till KD:s kansli i Gamla stan.
Foto: Dump: Youtube

Efter Ebba Busch Thors svar i Aktuellt förra onsdagen, då partiledaren skulle namnge författarna till tre svenska klassiker – men misslyckades, rycker bokförlaget Daidalos från Göteborg in till Kristdemokraternas undsättning.

Daidalos, som specialiserar sig på filosofi, samhällsvetenskap och politisk debatt, levererade helt enkelt en pall litteratur till Kristdemokraternas kansli i Stockholm. En blandning smått och gott från det egna lagret, cirka 500 titlar.

– Jag tror hela gänget där kan få ut mycket av våra böcker. Det recenseras inte så ofta så de kanske inte känner till dem så bra. Men nu får de chansen att bredda biblioteket, säger Pelle Sjödén, delägare på Daidalos.

I och med den tunga gåvan tror Pelle Sjödén att det ska gå bättre för Ebba Busch Thor i Aktuelltstudion nästa gång.

– Det är nog inte så lätt att stå där. Men just när de pratar om integrering och att man som nyanländ ska lära sig svenska klassiker kunde de väl läst på lite i alla fall. Lite klantig skött får man säga, säger Pelle Sjödén. 

Se klipp från leveransen här.

Det är enkelt att hålla sig à jour

Det är enkelt att hålla sig à jour med allt som händer i branschen via Svensk Bokhandels sajt. Ännu enklare blir det om man abonnerar på våra nyhetsbrev. Varje gång vi lägger ut en större nyhet landar ett mejl i din inbox. Samma sak på fredagar då vi antingen summerar veckans händelser eller aviserar ett nytt nummer av tidningen.