Tillbaka

Dansk bokhandelskedja lanserar strömningstjänst

2021-02-22
av Matilda Källén
Foto: Pexels

Användandet av bokströmningstjänster har fått ett rejält uppsving i Danmark under coronapandemin. Nu meddelar bokhandelskedjan Bog & idé att man lanserar sin egen prenumerationstjänst.

Enligt ett pressmeddelande från bokhandelskedjan är målet med strömningstjänsten att ”säkerställa relevans och starka kundrelationer i en digital framtid”.

– Våra kunder ska fortsätta vara våra. Och när de ändrar vanor så lyssnar vi, säger Marianne Lyngby Pedersen, vd för Indeks Retail som äger Bog & idés 113 butiker, i en kommentar.

– Om vi inte kan erbjuda ljudböcker, streaming och en stark mobilupplevelse, då är vi snart inte relevanta, och då kommer vi att förlora kunder till exempelvis Amazon, fortsätter hon. 

Planen är att Bog & idé under året ska lansera en app som kombinerar den nya strömningstjänsten med kedjans webbshop och lojalitetsprogram. Vad det kommer att kosta att prenumerera på tjänsten är ännu inte känt, skriver Kulturmonitor.

Det är enkelt att hålla sig à jour

Det är enkelt att hålla sig à jour med allt som händer i branschen via Svensk Bokhandels sajt. Ännu enklare blir det om man abonnerar på våra nyhetsbrev. Varje gång vi lägger ut en större nyhet landar ett mejl i din inbox. Samma sak på fredagar då vi antingen summerar veckans händelser eller aviserar ett nytt nummer av tidningen.