Tillbaka

Danska Strawberry får nytt namn

2020-08-11
av Kalle Laxgård
Birgitte Franch
Foto: Pressbild/F. Gernyx

Strawberry i Sverige blev Bazar. Nu har Bonnier Books också avgjort vad det danska förlaget ska heta efter uppköpet i våras.

Bara ett drygt halvår efter lanseringen i Danmark kom beskedet att Bonnier Books förvärvar den danska och svenska delen av norska Strawberry Publishing.

Men medan exempelvis medarbetare och författare ingick i affären, där förlagen ska fortsätta som egna bolag, gjorde förlagsnamnet det inte.

I Sverige fick förlaget namnet Bazar, efter det egna imprintet med samma namn. I Danmark har det dröjt – tills nu. 

I ett pressmeddelande meddelar förlaget att nya namnet blir Alpha. Enligt förlagsdirektören Birgitte Franch ska namnet inte tolkas som att man börjar om.

– Vi ska fortsätta ge ut en noga utvald och bred lista av böcker som träffar läsaren i hjärtat, säger hon i ett uttalande, rapporterar Mediawatch.

Det är enkelt att hålla sig à jour

Det är enkelt att hålla sig à jour med allt som händer i branschen via Svensk Bokhandels sajt. Ännu enklare blir det om man abonnerar på våra nyhetsbrev. Varje gång vi lägger ut en större nyhet landar ett mejl i din inbox. Samma sak på fredagar då vi antingen summerar veckans händelser eller aviserar ett nytt nummer av tidningen.