Tillbaka

David Lagercrantz bok årets mest lyssnade

2019-12-02
av TT/Litteratur
Foto: Henrik Montgomery/TT

Hon som måste dö, David Lagercrantz tredje och sista bok i Milleniumserien, är årets mest lyssnade på Storytel, uppger ljudbokförlaget i ett pressmeddelande.

Lagercrantz bok är inläst av Stefan Sauk, som också har läst in den tredje mest lyssnade boken – Dag Öhrlunds Ingen lämnas kvar. På andraplats kommer Sofie Sarenbrants Skamvrån, inläst av Katarina Ewerlöf.

Likt de två senaste åren domineras topplistan av deckare.

Årets mest lyssnade författare på Storytel är JK Rowling, följd av Laila Brenden och Dag Öhrlund. Rowlings "Harry Potter och de vises sten" är den tredje mest lyssnade barnboken i år. I topp på den listan är Carl-Johan Forsséns Kaninen som så gärna ville somna och på andraplats Agnes och Elias Våhlunds Handbok för superhjältar del 4: Vargen kommer.

Det är enkelt att hålla sig à jour

Det är enkelt att hålla sig à jour med allt som händer i branschen via Svensk Bokhandels sajt. Ännu enklare blir det om man abonnerar på våra nyhetsbrev. Varje gång vi lägger ut en större nyhet landar ett mejl i din inbox. Samma sak på fredagar då vi antingen summerar veckans händelser eller aviserar ett nytt nummer av tidningen.