Tillbaka

De har chans på Stadsteaterns litteraturpris

2020-09-10
av TT/ Litteratur
Ocean Vuong
Foto: Mattias Lundblad

Nu står det klart vilka sex titlar som är nominerade till Kulturhuset Stadsteaterns internationella litteraturpris 2020.

Priset delas ut till ett skönlitterärt verk i berömvärd svensk översättning, och prissumman på 150 000 kronor delas lika mellan författare och översättare.
De nominerade verken är: Dagar utan slut av Sebastian Barry, i översättning av Erik Andersson. En stund är vi vackra på jorden av Ocean Vuong, i översättning av Andreas Lundberg. Mjölkbudet av Anna Burns, i översättning av Peter Samuelsson. Natt i Caracas av Karina Sainz Borgo, i översättning av Lina Wolff. Nocilla Dream av Agustín Fernández Mallo, i översättning av Djordje Zarkovic. Och Stormfåglar av Einar Kárason, i översättning av John Swedenmark.

Det är enkelt att hålla sig à jour

Det är enkelt att hålla sig à jour med allt som händer i branschen via Svensk Bokhandels sajt. Ännu enklare blir det om man abonnerar på våra nyhetsbrev. Varje gång vi lägger ut en större nyhet landar ett mejl i din inbox. Samma sak på fredagar då vi antingen summerar veckans händelser eller aviserar ett nytt nummer av tidningen.