Tillbaka

Det händer på Bokmässan by night

2022-08-12
av Carina Jönsson
Foto: Sara Mac Key, Pär Olsson

En av nyheterna på årets bokmässa är att den även håller öppet på kvällen under fredagen. Nu är programmet för Bokmässan by night klart. Bland annat flyttar Glänta-festen in i mässhallarna.

Under Bokmässan by night öppnar fyra barer och fem scener upp på festivalområdet i mässhallarna. Där ska litteratur blandas med musik, livepoddande, kulturdebatter, dansgolv och barhäng.
– Efter tre års väntan kan vi äntligen göra en riktig bokmässa igen – då räcker det inte att fira på dagtid. Med Bokmässan by night förvandlar vi mässan till något helt nytt och kan ge plats för andra röster och format som live-poddar och musik, säger Oskar Ekström, programchef på Bokmässan i ett pressmeddelande.

Två av scenerna kommer att tillägnas podd-inspelningar. Bland de poddar som kommer medverka märks Dumma människor, The Daily Messiah och P3 Klubben.
På två andra scener arrangeras författarsamtal och debatter, med bland andra Alex Schulman, Anna Björklund, Essy Klingberg, Victor Malm och Irena Pozar. 

Journalisten Fredrik Strage får en egen scen där han ska intervjua bok- och albumaktuella artister som Eva Dahlgren, Cleo och Jonas Lundqvist.

Senare på kvällen kommer Gläntafesten, som arrangeras av tidskriften Glänta, att flytta in på Bokmässan. På dansgolvet utlovas elektronika, hiphop och retropop.
 
Bokmässan by night arrangeras 23 september från 18:30.

Det är enkelt att hålla sig à jour

Det är enkelt att hålla sig à jour med allt som händer i branschen via Svensk Bokhandels sajt. Ännu enklare blir det om man abonnerar på våra nyhetsbrev. Varje gång vi lägger ut en större nyhet landar ett mejl i din inbox. Samma sak på fredagar då vi antingen summerar veckans händelser eller aviserar ett nytt nummer av tidningen.