Tillbaka

Dianaböcker sålde slut

1997-09-19
av Inger Frimansson
Prinsessan Dianas död har medfört att böckerna om henne sålt slut på rekordtid i bokhandeln.

a Åkerdahl på Akademibokhandeln i Stockholm city berättar till exempel att de tog slut redan dagen efter dödsolyckan.
    - Vi hade fyra engelska titlar och ett par exemplar av varje. Men nu har vi fått ta kontakt med förlagen för att beställa fler.
    På svenska fanns Andrew Mortons Diana - hennes egen historia, som Forum gav ut 1992. Originalupplagan sålde i drygt 10 000 ex. Året därpå kom den i billighetsutgåva och dessutom i Månpocket. Boken kommer under oktober att ges ut igen med ett par nyskrivna kapitel och nytt förord.
    En annan bok som just nu tas fram i reviderad upplaga är fotografen Tim Grahams Diana, Princess of Wales, a Tribute (Weidenfeld & Nicolson). Av varje sålt exemplar går en viss summa till en nybildad fond, Princess of Wales Memorial Fund. Även MacMillan trycker just nu en text- och fotobok i samarbete med The Daily Telegraph. Den heter Diana Remembered 1961-1997.

Det är enkelt att hålla sig à jour

Det är enkelt att hålla sig à jour med allt som händer i branschen via Svensk Bokhandels sajt. Ännu enklare blir det om man abonnerar på våra nyhetsbrev. Varje gång vi lägger ut en större nyhet landar ett mejl i din inbox. Samma sak på fredagar då vi antingen summerar veckans händelser eller aviserar ett nytt nummer av tidningen.