Tillbaka

Fd Bonnierbolag går mot vinst

1998-10-30
av SvB
En av forna Bonnier Interactives ratade tjänster, underhållningsplatsen Fun Planet räknar med positivt rörelseresultat redan i år. Var Bonnier för tidiga med att slakta sina interaktiva tjänster, frågar sig tidningen Resumé.

ar de inte täckt investeringarna på ungefär fem miljoner kronor, men på månadsbasis går de med vinst. Ungefär 400 000 kronor per månad dras in. Drift och den nio starka personalstyrkan kostar 300 000 per månad. – Jag vill inte säga så mycket, men det är klart att Bonniers berömda långsiktighet, som vi trodde på, försvann rätt plötsligt, säger vd Peter Sandberg till Resumé. Fun Planet ägs idag till hälften av bröderna Sandberg och till hälften av riskkapitalbolaget Centrum/Liedstiernan, där Jan Carlzon är en av de största intressenterna. Även ett annat av de bolag som Bonnier lämnade tidigare i år, Ahead Multimedia, räknar med att gå med vinst i år

Det är enkelt att hålla sig à jour

Det är enkelt att hålla sig à jour med allt som händer i branschen via Svensk Bokhandels sajt. Ännu enklare blir det om man abonnerar på våra nyhetsbrev. Varje gång vi lägger ut en större nyhet landar ett mejl i din inbox. Samma sak på fredagar då vi antingen summerar veckans händelser eller aviserar ett nytt nummer av tidningen.