Tillbaka

Fler bjuder på Seelig

1997-11-14
av Fredrik Lindberg
Ytterligare en intressent till att köpa bokgrossisten Seelig har dykt upp på scenen.

Seeligs styrelseordförande Peter Killberg bekräftar informationen, men vill inte ge vidare kommentarer än att det är en seriös förfrågan från en aktör som har resurser att genomföra en affär.
    Han säger också att kontakten, som har tagits under hösten, inte har påverkat de pågående förhandlingarna med Bibliotekstjänst.
    Intressenten ska vara en svensk institutionell riskkapitalinvesterare. Bibliotekstjänsts vd, Göran Eliasson, betecknar uppgiften om en medtävlare som osannolik.
    - Är det någon som vill bjuda över oss så må det vara hänt. Vi kommer inte att kunna räkna hem vårt bud förrän om fyra, fem år. Det är en tung bit att föra in bokgrossiströrelsen i 2 000-talet. Kan någon räkna hem det på ett annat vis än vi så är det fantastiskt, säger han.
    Bibliotekstjänsts revisorer går nu igenom Seelig. Ett möte med Seeligs aktieägare kommer att hållas den 9 december i samband med bolagsstämman.

Det är enkelt att hålla sig à jour

Det är enkelt att hålla sig à jour med allt som händer i branschen via Svensk Bokhandels sajt. Ännu enklare blir det om man abonnerar på våra nyhetsbrev. Varje gång vi lägger ut en större nyhet landar ett mejl i din inbox. Samma sak på fredagar då vi antingen summerar veckans händelser eller aviserar ett nytt nummer av tidningen.