Tillbaka

FN startar bokklubb för barn

2019-03-14
av Emma Olsson
Läsning är en ingång till utbildning och deltagande i samhället menar FN.
Foto: Ola Kjelbye

The Sustainable Development Goals Book Club har ett krångligt namn, men ett gott syfte. Läsning ska öka jämlikhet vad gäller hälsa och utbildning för barn i hela världen.

Med stöd från branschorgan som internationella förläggarföreningen IPA samt europeiska och internationella bokhandlarföreningen EIBF, så kommer den nya bokklubben att välja ut mellan tre och fem böcker varje månad.
Böckerna kommer att finnas tillgängliga på de sex officiella FN-språken (arabiska, kinesiska, engelska, franska, ryska och spanska) och vänder sig till åldersgruppen fem till tolv år, skriver Bookseller.
Det första urvalet presenteras på bokmässan i Bologna 2 april.
– Jag vet värdet av läsning som ett sätt att lära. Vi har skapat SDG Book Club för att inspirera barn till läsning och för att stärka dem i deras roll i att göra världen till en bättre plats, säger Alison Smale, vid FN:s globala kommunikationsavdelning till Bookseller.
Projektet är en del i genomförandet av FN:s utvecklingsmål, som antogs av världens ledare 2015.

Det är enkelt att hålla sig à jour

Det är enkelt att hålla sig à jour med allt som händer i branschen via Svensk Bokhandels sajt. Ännu enklare blir det om man abonnerar på våra nyhetsbrev. Varje gång vi lägger ut en större nyhet landar ett mejl i din inbox. Samma sak på fredagar då vi antingen summerar veckans händelser eller aviserar ett nytt nummer av tidningen.