Tillbaka

Fortsatt stopp för digital utlåning i Göteborg

2019-04-12
av Emma Olsson
Inga e-böcker för låntagare i Göteborg.

Biblioteken i Göteborg har fortsatt stopp för nedladdning av e-böcker via Axiell Medias Biblio. Ännu är det inte avgjort när tjänsten ska vara i bruk igen.

För en månad sedan rapporterade SvB att strul med appen Biblio gjort att biblioteken i Göteborg fryst nedladdningen av e-böcker. Det drabbar leverantören av tjänsten, Axiell Media.

Hur mycket pengar företaget förlorar på stoppet vill vd Eva Houltzén inte berätta.

– Det är en avtalsfråga. Men det sker inga lån på Göteborgs stadsbibliotek, och deras kunder har inte tillgång till svenska ljudböcker eller e-böcker. Det påverkar även förlagen får man tänka på, säger hon.

Bibliotek i Stockholm och Malmö har också rapporterat problem.

Axiell Media arbetar med en nylansering i början av maj, och sedan är det upp till Göteborgs stad att avgöra om de vill öppna upp för nedladdning igen.

– Vi har en lösning, men som slutanvändare får man vänta tills den blir tillgänglig tills våra kunder har testat den. Totalt har vi närmare 150 000 användare totalt på appen och många använder den problemfritt även offline, det ska man inte glömma, säger hon.

SvB söker ansvarig i Göteborgs stad för en kommentar.

Det är enkelt att hålla sig à jour

Det är enkelt att hålla sig à jour med allt som händer i branschen via Svensk Bokhandels sajt. Ännu enklare blir det om man abonnerar på våra nyhetsbrev. Varje gång vi lägger ut en större nyhet landar ett mejl i din inbox. Samma sak på fredagar då vi antingen summerar veckans händelser eller aviserar ett nytt nummer av tidningen.