Tillbaka

Forum tar in ny förläggare

2022-04-20
av Kalle Laxgård
Johanna Gustavsson.
Foto: Caroline Andersson Renaud

Agenten Johanna Gustavsson blir ny förläggare för Bonnierförlaget Forum.

Sedan förlagschefen Adam Dahlin lämnade Forum tidigare i vinter har förlaget haft en förläggartjänst att fylla. Nya förlagschefen Annie Kabala har också berättat om hur förlagets starka tillväxt 2021 har öppnat för nyrekryteringar.

Nu presenterar Forum Johanna Gustavsson som ny förläggare med ansvar för översatt skönlitteratur. Hon kommer närmast från rollen som agent på Politikens agentur och jobbade innan det som scout på Maria B. Campbell i New York, där Bonniers var en av klienterna.

─ Det är en dröm att få använda mina tidigare erfarenheter från bokbranschen i en förläggarroll och få möjligheten att hitta guldkornen i den internationella utgivningen och föra ut dem till svenska läsare, säger Johanna Gustavsson i ett pressmeddelande.

I uppdraget ingår både att hitta nya författarskap och att utveckla befintliga. I pressmeddelandet lyfter Annie Kabala Johanna Gustavssons nätverk från hennes tid som agent och scout, och hennes förståelse för bokmarknaden.

Johanna Gustavsson tillträder sin nya tjänst 16 maj.

Det är enkelt att hålla sig à jour

Det är enkelt att hålla sig à jour med allt som händer i branschen via Svensk Bokhandels sajt. Ännu enklare blir det om man abonnerar på våra nyhetsbrev. Varje gång vi lägger ut en större nyhet landar ett mejl i din inbox. Samma sak på fredagar då vi antingen summerar veckans händelser eller aviserar ett nytt nummer av tidningen.