Tillbaka

Förvärvar majoriteten i Bokförlaget Stolpe

2022-06-02
av Carina Jönsson
Foto: Marika Stolpe, vd och förläggare på Bokförlaget Stolpe.

Axel och Margaret Ax:son Johnsons stiftelse för allmännyttiga ändamål förvärvar aktiemajoriteten av Bokförlaget Stolpe genom dotterbolaget Nordstjernan Holding AB.

Bokförlaget Stolpe grundades av vd:n och förläggaren Marika Stolpe 2018 och ger ut fackböcker. Förlaget har på olika sätt samarbetat med Axel och Margaret Ax:son Johnsons stiftelse för allmännyttiga ändamål ända sedan starten och ger ut böcker baserade på stiftelsens forskningsprojekt, seminarier eller erhållna stipendier.
– Vår stiftelses huvudfokus är humaniora och samhällsvetenskap, och genom förvärvet av aktiemajoriteten i Bokförlaget Stolpe försäkrar vi oss om en fortsatt långsiktig utgivning av högkvalitativ akademiskt inriktad litteratur inom denna huvudinriktning. Förvärvet ger oss samtidigt en tryggad plattform för stiftelsens utgivning av litteratur med formmässigt och estetiskt utförande av högsta klass, säger Viveca Ax:son Johnson i ett pressmeddelande.
 

Det är enkelt att hålla sig à jour

Det är enkelt att hålla sig à jour med allt som händer i branschen via Svensk Bokhandels sajt. Ännu enklare blir det om man abonnerar på våra nyhetsbrev. Varje gång vi lägger ut en större nyhet landar ett mejl i din inbox. Samma sak på fredagar då vi antingen summerar veckans händelser eller aviserar ett nytt nummer av tidningen.