Tillbaka

Frestar med deckare och Coca-Cola

1997-04-18
av SvB
Under mars och i början av april fann tunnelbaneåkande parisare både choklad, Coca-Cola och S deckare i automaterna utplacerade under jord.

Det var resultatet av ett fem veckor långt samarbetsprojekt mellan företrädare för tunnelbanan, godis- och läskautomaterna och förlag. Gott initiativ. Hur många gånger hade man inte önskat sig lite lektyr för att slå ihjäl tiden i tunnelbanan?
    50 automater på de fem mest trafikerade stationerna ingick i testet, projektbudgeten låg på 340 000 kronor. Sammanlagt 4 000 deckare, ur serien Métro-Police, såldes. De är 64 sidor långa, vilket är lagom för en längre hemresa. Initiativtagarna tror på en fortsättning. Tusentals böcker skulle på detta vis kunna väcka läslusten hos sju miljoner parisiska pendlare. Vad deckarna kostar? 10 francs (cirka 13:50).
   

Det är enkelt att hålla sig à jour

Det är enkelt att hålla sig à jour med allt som händer i branschen via Svensk Bokhandels sajt. Ännu enklare blir det om man abonnerar på våra nyhetsbrev. Varje gång vi lägger ut en större nyhet landar ett mejl i din inbox. Samma sak på fredagar då vi antingen summerar veckans händelser eller aviserar ett nytt nummer av tidningen.