Tillbaka

Gävle får litteraturfestival

2021-04-23
av Carina Jönsson
Sofie Sarenbrant kommer att medverka på Gävlit.
Foto: Thron Ullberg

En ny litteraturfestival får premiär i Gävle i höst. Festivalen har fått namnet Gävlit och medverkar gör bland andra Sofie Sarenbrant och Vigdis Hjorth.

Festivalen kommer att hålla till på Gävle Teater och den arrangeras av Gävle bibliotek i samarbete med Gefle Dagblad och med stöd från Region Gävleborg och Kulturrådet. Förutom en lokal författascen och bokmässa kommer festivalen också att arrangera två författarkvällar med bland andra Sofie Sarenbrant, Vigdis Hjorth, Suad Ali och Anton Berg, enligt ett pressmeddelande från Gävle kommun.
I dagsläget är det oklart om festivalen kommer att bli i fysiskt format eller om det blir digitalt, på grund av coronapandemin.
– Just nu ligger hela bibliotekets programverksamhet i digitala kanaler, men vi ser fram emot att återigen kunna bjuda in en fysisk publik. Med de prognoser för vaccineringen som finns i dag tror vi på ett betydligt bättre pandemiläge i slutet av november. Förhoppningsvis kommer Gävlit att bli en stor och festlig omstart för bibliotekens publika verksamhet, säger Petra Jonsson, chef på Gävle bibliotek, i pressmeddelandet.
Gävlit arrangeras 19-21 november.
 

Det är enkelt att hålla sig à jour

Det är enkelt att hålla sig à jour med allt som händer i branschen via Svensk Bokhandels sajt. Ännu enklare blir det om man abonnerar på våra nyhetsbrev. Varje gång vi lägger ut en större nyhet landar ett mejl i din inbox. Samma sak på fredagar då vi antingen summerar veckans händelser eller aviserar ett nytt nummer av tidningen.