Tillbaka

Ger ut roman exklusivt för Expressen-prenumeranter

2021-06-10
av Carina Jönsson
Foto: Expressen/pressbild

Daniel Sjölin ger ut sin första roman på 14 år. Men Erövraren kommer inte ut på traditionellt förlag utan publiceras i nio delar och endast för prenumeranter på Expressen Premium.

Daniel Sjölins debut Oron bror prisades med Borås debutantpris och 2007 tilldelades hans Världens sista roman Augustpriset. Den nya romanen är specialbeställd av Expressen, enligt ett pressmeddelande.
– Daniel Sjölin ger läsaren inblickar i en för många okänd värld. Och han gör det med humor och skärpa. Dessutom återupplivar vi tillsammans 1800-talets följetongstradition, där flera stora författare skrev direkt för tidningar, säger Karin Olsson, kulturchef och biträdande chefredaktör i pressmeddelandet.
Erövraren ”skildrar en medelålders kulturjournalist som i desperation far fram genom den svenska kulturvärlden, i hopp om att slå sig fri från ett äktenskap som börjat likna ett våldsamt fängelse.”, enligt pressmeddelandet.

Första delen publiceras den 13 juni. 
 

Det är enkelt att hålla sig à jour

Det är enkelt att hålla sig à jour med allt som händer i branschen via Svensk Bokhandels sajt. Ännu enklare blir det om man abonnerar på våra nyhetsbrev. Varje gång vi lägger ut en större nyhet landar ett mejl i din inbox. Samma sak på fredagar då vi antingen summerar veckans händelser eller aviserar ett nytt nummer av tidningen.