Tillbaka

Girig-Sverige prisades med Stora journalistpriset

2022-11-18
av Kristian Lönner
Andreas Cervenka.
Foto: Felix Palmqvist

För tredje gången vann Andreas Cervenka Stora journalistpriset. Den här gången för boken Girig-Sverige (Natur & Kultur).

Boken har blivit en försäljningssuccé och i oktober hamnade den på andra plats på topplistan för fackböcker. På torsdagskvällen tilldelades författaren Andreas Cervenka Stora journalistpriset i kategorin Årets röst. Motiveringen lyder: ”Med humor, sakkunskap och välformulerad vrede blottlägger han samhällets allt djupare klyftor. Fram träder en ny bild av landet – Girig-Sverige.”

Det var tredje gången som Andreas Cervenka vann priset. 2015 tog han hem kategorin Årets avslöjande (SCA-affären skriven för SvD) och 2001 vann han i kategorin Nya medier (för skapandet av sajten Ekonomi24).

Det är enkelt att hålla sig à jour

Det är enkelt att hålla sig à jour med allt som händer i branschen via Svensk Bokhandels sajt. Ännu enklare blir det om man abonnerar på våra nyhetsbrev. Varje gång vi lägger ut en större nyhet landar ett mejl i din inbox. Samma sak på fredagar då vi antingen summerar veckans händelser eller aviserar ett nytt nummer av tidningen.