Tillbaka

Gymnasieelever får gratisdag på Bokmässan

2022-06-16
av Carina Jönsson
Foto: Sara Mac Key

Natur & Kultur gör gemensam sak med Bokmässan och låter gymnasieelever med medföljande lärare få en gratisdag på Bokmässan fredag 23 september. Detta för att väcka läslust.

Man räknar med att runt 1 500 elever kommer att besöka Bokmässan under Gymnasiedagen. Det som ingår är entré till mässan och seminariekort för en dag.
– Vi ser mycket fram emot att få välkomna eleverna och lotsa dem in i Bokmässans fantastiska värld. Med teman som Sydafrika, Klimatkrisen och Röster från Ukraina och massor av andra spännande ämnen, ser vi att årets program verkligen kan tilltala en publik av vetgiriga unga vuxna, säger Oskar Ekström, programchef för Bokmässan i ett pressmeddelande.
Initiativet riktar sig främst till elever i Göteborgsområdet då boende och logi inte ingår, men alla gymnasieskolor runt om i landet kan ansöka om inträde.

Årets bokmässa i Göteborg är den 38:e i ordningen och pågår under 22–25 september.
 

Det är enkelt att hålla sig à jour

Det är enkelt att hålla sig à jour med allt som händer i branschen via Svensk Bokhandels sajt. Ännu enklare blir det om man abonnerar på våra nyhetsbrev. Varje gång vi lägger ut en större nyhet landar ett mejl i din inbox. Samma sak på fredagar då vi antingen summerar veckans händelser eller aviserar ett nytt nummer av tidningen.