Tillbaka

Hallå där, Anna Frankl

2016-04-20
av Carina Jönsson

Partner och litterär agent på Nordin Agency, och ny gästbloggare på SvB.se.

Vem är du? 

– En glad och lite bufflig Stockholmare som älskar författare, böcker och nya idéer, helst sådana som utmanar rådande normer i alla dess former.

Vad kommer du att blogga om?

– Min stundande resa till Berlin och mer specifikt LoveLetter Convention som jag och en av mina författare ska delta på. Förhoppningen är att det ska ge en djupare inblick i vad romance är för typ av genre och dessutom kan det vara kul för alla som aldrig varit på romancemässa att följa med och läsa om vad för typ av event som sker där och vilka läsare man möter. Allt ur agent- och romanceläsarsynvinkel, så klart.

Vad tänker du inte blogga om?

– Jag tänkte dela med mig av det mesta, men vill ni ha nått riktigt “steamy” kan jag rekommendera att ni plockar upp en romancebok.

Vem är Sveriges bästa bloggare?

– Helt omöjligt att säga, jag läser sällan bloggar.

Berätta mer om LoveLetter Convention!

– Det är en stor romancemässa som hålls i Tyskland varje år, den startades för fem år sedan av den månatliga tidningen LoveLetter – Bücher Zum Verlieben. De har sedan början, 2005, exklusivt täckt romance som genre för tyska läsare. LoveLetter Convention är till för fans samt branschaktiva från hela Europa, det är en chans att träffa sina favoritförfattare och gå på workshop för att lära sig skriva om romance. Man kan lyssna på paneler som diskuterar olika ämnen i romance, det är en otroligt bred och för många förvånande progressiv genre. Dessutom kan besökare få sin bok signerad, bli tipsad om hur och varför man skaffar sig agent, lyssna på förlagen som presenterar nya heta titlar och så klart träffa likasinnade romanceälskare!

Läs Anna Frankls första blogginlägg här.

Det är enkelt att hålla sig à jour

Det är enkelt att hålla sig à jour med allt som händer i branschen via Svensk Bokhandels sajt. Ännu enklare blir det om man abonnerar på våra nyhetsbrev. Varje gång vi lägger ut en större nyhet landar ett mejl i din inbox. Samma sak på fredagar då vi antingen summerar veckans händelser eller aviserar ett nytt nummer av tidningen.