Tillbaka

Hallå där, Christoffer Holst!

2018-08-07
av Kalle Laxgård
Christoffer Holst, förläggande redaktör och pr-ansvarig på Printz publishing. Nu också mässgeneral för Feelgoodfestivalen i Mariefred.
Foto: Pressbild

Mässgeneral för Feelgoodfestivalen i Mariefred, som arrangerades av Printz publishing under den gångna helgen.

Hur gick det?

– Jättebra, vi håller som bäst på att hämta oss. Det var första gången vi gjorde det här och det gick över förväntan.

Hur många kom?

– 160 betalande gäster. Det var full kapacitet för Gripsholms värdshus i Mariefred, där vi hade festivalen.

Programmet innehöll drygt 20 medverkande feelgood-författare. Vad var mest populärt?

– Vi hade ett ganska tight schema under hela dagen, men skrivarskolorna vi hade vid sidan av var väldigt populära. Det blev lite som speed dating där författare gav sina bästa skrivtips.

Gick ni runt ekonomiskt?

– Ja, det gjorde vi, man kan säga att det går jämnt ut. Det är inget vi gör för att bli rika. Utöver pengar kostar sådant här väldigt mycket arbete och engagemang och vi är bara tre som jobbar med det här.

Finns det tankar på att göra Feelgoodfestivalen till ett återkommande evenemang?

– Det gör det absolut. Vi märker att folk tycker om när något sådant här händer utanför Stockholm, många såg det som en utflykt. Så problemet vi får fundera på är hur vi ska kunna vara kvar i Mariefred men samtidigt få gästantalet att växa.

Vad mer lärde ni er i år som ni inte ska upprepa till nästa års festival?

– Det är ju såhär: Folk blir tröttare ju längre de sitter och lyssnar, så vi får fundera på hur vi ska göra programmet ännu mer varierat. Och ha fler folk som arbetar med festivalen. Jag hoppas att allt vårt spring i år inte märktes allt för mycket för deltagarna!

Det är enkelt att hålla sig à jour

Det är enkelt att hålla sig à jour med allt som händer i branschen via Svensk Bokhandels sajt. Ännu enklare blir det om man abonnerar på våra nyhetsbrev. Varje gång vi lägger ut en större nyhet landar ett mejl i din inbox. Samma sak på fredagar då vi antingen summerar veckans händelser eller aviserar ett nytt nummer av tidningen.