NYHETER

Hallå där, Ebba Sörhag – ny reporter på SvB!

Ebba Sörhag

Du jobbar nu din första vecka på redaktionen – vem är du?

Publicerad Senast uppdaterad

– Jag är från Göteborg ursprungligen. Arbetsmässigt kommer jag från förlagsbranschen, och har jobbat på lite olika ställen, bland annat Galago, Ordfront och Tukan förlag, som redaktör, projektledare, lektör. Jag har även korrekturläst en del, och jobbade som junior agent under en period. Sen utbildade jag mig till journalist på Södertörn och började jobba på SR och TT.

Varför Svensk Bokhandel?

– Det är en tidning som jag har läst så himla mycket själv genom åren. Jag tycker journalistiken väldigt ofta är först på bollen och kommer med relevanta analyser, och jag tänkte att jag skulle kunna bidra med min kompetens från branschen eftersom jag ändå läst tidningen så länge och varit en del av världen den ska spegla.

Vad ser du mest fram emot?

– Jag ser fram emot att till exempel titta närmre på hur förlagen arbetar organisatoriskt. Jag vill undersöka hur det kan se ut bakom kulisserna – i mångt och mycket ser vi kanske bara det förlagen vill presentera av sig själva, men det hade varit väldigt intressant att se det vardagliga arbetet på förlagen som inte nödvändigtvis handlar om siffror och försäljning. Frågor som kanske handlar mer om hur man arbetar i branschen.

Vad läser du just nu?

– Lite sen på bollen läser jag Skärvorna av Bret Easton Ellis. Jag var på hans författarsamtal på Rival som var väldigt kul, och började läsa boken efter det, men sen blev jag avbruten av min bokklubb, så jag läste bland annat Valérie Perrins Färskt vatten till blommorna  där emellan. Men nu plockade jag upp den igen, och är ganska nöjd!

Samtidigt som Ebba Sörhag börjar på SvB slutar Kalle Laxgård som reporter på tidningen.

Powered by Labrador CMS