Tillbaka

Hallå där Erik Titusson

2011-02-21
av Lars Schmidt
Foto: Stefan Tell
Du slutar som kanslichef för Litteraturpriset till Astrid Lindgrens minne, Alma, och blir i stället chef för Lilla Piratförlaget.

– Ja, Piratförlaget startar ett dotterbolag där jag är delägare, men Piratförlaget äger majoriteten.

Piratförlaget har redan gett ut barnböcker under namnet Lilla Piratförlaget. Vilken blir skillnaden?

– Nu blir det en jättesatsning. Vi kommer att bli en viktig aktör på bokmarknaden.

Innan du började på Alma var du chef för marknadsföring och information på Rabén & Sjögren.

– Jag har ursprungligen läst internationell marknadsföring och litteraturvetenskap och är intresserad av bägge delarna. Från början kommer jag från spelbranschen därifrån bär jag med mig erfarenheter av interaktivitet, nya medier och applikationer som också är spännande.

Vilken inriktning ska Lilla Piratförlaget ha?

– Det ska vara ett litet förlag med upphovsmännen i fokus, men som ändå har muskler nog att nå ut med marknadsföring i bokhandeln.

Vilken är målgruppen?

– Den är bred: 0 till 18 år. Och också genremässigt bred.

 Hur kommer utgivningen att se ut?

– Svensk litteratur blir huvuddelen, men det blir också översatt. Jag har skaffat många internationella kontakter under åren på Alma, och fått upp ögonen för utländsk barn- och ungdomslitteratur. Det finns många pärlor som aldrig blivit översatta.

 

Fotnot:

Lilla Piratförlaget startade som imprint våren 2009 med Unni Lindells och Fredrik Skavlans bok ”Mystiska Milla och spökskolan” samt Jo Nesbøs ”Doktor Proktors pruttpulver”
Nesbøs 3 böcker om Doktor Proktor har nu sålt i närmare 50 000 exemplar. Totalt har Lilla Piratförlaget sedan starten sålt närmare 60 000 exemplar av 6 titlar.

Det är enkelt att hålla sig à jour

Det är enkelt att hålla sig à jour med allt som händer i branschen via Svensk Bokhandels sajt. Ännu enklare blir det om man abonnerar på våra nyhetsbrev. Varje gång vi lägger ut en större nyhet landar ett mejl i din inbox. Samma sak på fredagar då vi antingen summerar veckans händelser eller aviserar ett nytt nummer av tidningen.