Tillbaka

Hallå där Mia Odabas

2022-04-27
av Karin Selåker Hangasmaa
Porträtt av ekonomijournalisten Mia Odabas
Foto: Pressbild

… ekonimijournalist som modererar samtalen under Bokbranschdagen 2022 på Nalen i Stockholm den 11 maj.

Vad har du för förväntningar inför dagen? 

– Jag tycker att det ska bli en spännande dag! Tempot är högt och det är ett fullmatat schema med många intressanta människor, vinklar, samtalspunkter och ämnen. 

Vad ser du fram emot?

– Det har varit många rekord och ett otroligt tryck i bokbranschen under pandemin, nu blir det intressant att höra hur branschen ser på framtiden. Det blir också spännande att höra på punkten ”Vad är en bok – egentligen?”. Det är ju på ljudboksmarknaden det händer allra mest just nu och jag är nyfiken på att höra vad förlagscheferna har för tankar kring frågan. Jag ser även fram emot att prata med Camilla Brinck som tog bakvägen och började med ljud när hon skrev den första boken om Musse & Helium och har byggt hela sitt universum kring ljudboken.

I vilket samtal tror du att det kommer bränna till lite?

– Jag tänker direkt att det ska bli intressant att höra vad kulturministern säger, med tanke på att hon varit ute i blåsväder, och man kan nog konstatera att ingen kulturminister gjort sig känd för att sätta bokbranschen högst på sin agenda. Det blir även spännande att höra hur branschen jobbar med hållbarhet och vad som sker på den fronten. 

Hela programmet för Bokbranschdagen 2022 hittar du här.

LÄS OCKSÅ: ”Jag tror vi har flera snackisar”

Det är enkelt att hålla sig à jour

Det är enkelt att hålla sig à jour med allt som händer i branschen via Svensk Bokhandels sajt. Ännu enklare blir det om man abonnerar på våra nyhetsbrev. Varje gång vi lägger ut en större nyhet landar ett mejl i din inbox. Samma sak på fredagar då vi antingen summerar veckans händelser eller aviserar ett nytt nummer av tidningen.