Tillbaka

Hallå där, Tora Lindberg

2016-01-13
av Niklas Strömberg
Foto: Lars Thulin

Butikschef för Kiruna bokhandel och Svensk Bokhandels nya gästbloggare.

Vem är du?

– Jag är Sveriges nordligaste bokhandlare som lämnade radiostudion för att erbjuda Kirunaborna en boklåda proppfull av böcker, engagerad personal och "bokiga" saker de inte visste att de behövde. 

Vilka bloggar läser du själv?

– Inga. Jag läser böcker. Vissa bloggar har blivit böcker varpå jag läst dem, till exempel Bodil Malmstens, Kristian Gidlunds och Fredrik Backmans. Fast jo, Svensk Bokhandels gästbloggar brukar jag ju läsa! Annars läser jag mest litterära magasin, kultursidorna i de stora dags- och lokaltidningarna samt försöker hänga med i vad som tipsas om i morgonsofforna. 

Vad kommer du att blogga om?

– Om livet i Kiruna, om bokälskande kunder, om bågnande böcker och nagelvård. 

Vad kommer du hålla hemligt för läsarna?

– Vilka böcker och författare jag inte klarar av.

Vilken bok ser du mest fram emot 2016?

– Robin och snöskotrarna av Marianne Nordmark och Susanne Hjärtström [Kirunatidningen Förlag]. Det är så roligt när det ges ut lokala böcker med hög kvalitet som vi vet kommer att tilltala många läsare, i detta fall barn!

 

Läs Toras första blogg här.

 

Det är enkelt att hålla sig à jour

Det är enkelt att hålla sig à jour med allt som händer i branschen via Svensk Bokhandels sajt. Ännu enklare blir det om man abonnerar på våra nyhetsbrev. Varje gång vi lägger ut en större nyhet landar ett mejl i din inbox. Samma sak på fredagar då vi antingen summerar veckans händelser eller aviserar ett nytt nummer av tidningen.