Tillbaka

Han är Expressens nya kulturchef

2022-05-13
av TT/Litteratur
Victor Malm, Expressens kulturchef.
Foto: Olle Sporrong

Victor Malm blir Expressens nya kulturchef, och efterträder därmed Karin Olsson.

"Kultursidorna har varit mitt andra universitet, och att nu få leda dem framåt och vidare känns otroligt hedrande" säger han i ett pressmeddelande.

Malm har varit redaktör på Expressens kultursida sedan 2019 och innan dess varit verksam om litteraturkritiker på tidningen sedan 2013.

Han har disputerat i litteraturvetenskap vid Lunds universitet med avhandlingen ”Är det detta som kallas postmodernism? En studie i Katarina Frostensons och Stig Larssons diktning”.

”Kritiken var min ingång till kulturjournalistiken och jag ser de estetiska frågorna som varje kultursidas ryggrad. Men jag vill också förvalta det jag ser som själen i just Expressens kultursida. Vi ska leda samtidsdebatten. Ha högst i tak och låta kvalificerade röster från flera läger höras. Bra kulturjournalistik kommer ur friktion”, säger han i ett pressmeddelandet.

Victor Malm tillträder den 1 juni.

LÄS OCKSÅ: Storytel stoppar nya titlar till Nextory: ”Ersättningen har försämrats”
 

Det är enkelt att hålla sig à jour

Det är enkelt att hålla sig à jour med allt som händer i branschen via Svensk Bokhandels sajt. Ännu enklare blir det om man abonnerar på våra nyhetsbrev. Varje gång vi lägger ut en större nyhet landar ett mejl i din inbox. Samma sak på fredagar då vi antingen summerar veckans händelser eller aviserar ett nytt nummer av tidningen.