Tillbaka

Han blir ny agent på Politiken Literary Agency

2022-05-19
av Carina Jönsson
Foto: Ebba Bonde

Gustaf Bonde blir ny agent på Politiken Literary Agency. Han kommer senast från en tjänst som Head of Nordic Book Rights Acquisitions på SF Studios. Han börjar sitt nya jobb 1 augusti.

Gustaf Bonde har tidigare bland annat jobbat som agent på Bonnier Rights och varit förlagsredaktör. Han kommer att jobba från Polaris kontor i Stockholm.
– Gustaf Bonde är en erfaren agent och han kommer att på ett starkt sätt tillföra kompetens på filmrättighetsområdet, ett område där vi upplever att det finns påtagliga tillväxtmöjligheter, Lene Juul, direktör på Politikens Forlag, i ett pressmeddelande. 
Politiken Literary Agency representerar författare från Politikens förlag, däribland bland andra Jussi Adler-Olsen, men även Polaris författare. Där ligger bland andra Klas Östergren och Greta Thunberg.
– Jag är otroligt glad över att bli en del av PLA och nära kollega med skickliga Sigrid Stavnem och Rudi Urban Rasmussen och ser fram emot att få bidra med den erfarenhet jag byggt upp från förlag, agentur och filmbolag under åren,  säger Gustaf Bonde i pressmeddelandet.
 

Det är enkelt att hålla sig à jour

Det är enkelt att hålla sig à jour med allt som händer i branschen via Svensk Bokhandels sajt. Ännu enklare blir det om man abonnerar på våra nyhetsbrev. Varje gång vi lägger ut en större nyhet landar ett mejl i din inbox. Samma sak på fredagar då vi antingen summerar veckans händelser eller aviserar ett nytt nummer av tidningen.