Tillbaka

Hédi Frieds bok delas ut gratis i Storbritannien

2020-01-22
av Kristian Lönner
Hédi Fried.
Foto: Frankie Fouganthin/Wikimedia commons

Förlaget Scribe UK kommer tillsammans med organisationen för förintelsens minnesdag att dela ut gratis exemplar av Hédi Frieds bok Frågor jag fått om förintelsen, rapporterar Bookseller.

Boken gavs förra året ut på engelska av Scribe UK och även då skänkte förlaget 1 000 exemplar av boken i samband med minnesdagen av förintelsen, den 27 januari.

– Vi är glada över att arbeta tillsammans med Scribe UK för att göra den här enastående boken tillgänglig för skolor och bibliotek över hela landet, säger Olivia Marks-Woldman, vd på Holocaust memorial day trust i ett uttalande.

I Sverige är boken utgiven av Natur & Kultur och 2018 skickades 100 000 exemplar av boken ut som klassuppsättningar till elever i årskurs 9.

Det är enkelt att hålla sig à jour

Det är enkelt att hålla sig à jour med allt som händer i branschen via Svensk Bokhandels sajt. Ännu enklare blir det om man abonnerar på våra nyhetsbrev. Varje gång vi lägger ut en större nyhet landar ett mejl i din inbox. Samma sak på fredagar då vi antingen summerar veckans händelser eller aviserar ett nytt nummer av tidningen.