Tillbaka

Hon blir Årets finlandssvenska bokhandlare

2021-10-29
av Carina Jönsson
Foto: Pressbild

Kristina Eriksson, som driver Lovisa bokhandel, blir mottagare av Schildts & Söderströms pris för Årets finlandssvenska bokhandlare.

Schildts & Söderströms försäljningschef Inger Ruotanen, som även är juryns ordförande, motiverar beslutet så här, enligt ett pressmeddelande.
–När jag ringde henne i våras för att höra hur hon har det och hon berättade att hon utvidgat mitt i den värsta pandemitiden tänkte jag att det utan vidare är värt utmärkelsen årets bokhandlare. Jag gillar Kristinas optimism och hennes mod att satsa.

Kristina Eriksson tog över Lovisa bokhandel från sin syster 2016. Förra året – mitt under pandemin – flyttade bokhandeln till större lokaler.
– Min mormor sade att man ska slå till när det går som sämst. Det är lite likadant med aktier, går de ner ska man köpa, säger Kristina Eriksson i pressmeddelandet.
Priset för Årets finlandssvenska bokhandel instiftades 2017. Initiativet är en önskan från Schildts & Söderströms att premiera driftiga och kunniga bokhandlar.

Det är enkelt att hålla sig à jour

Det är enkelt att hålla sig à jour med allt som händer i branschen via Svensk Bokhandels sajt. Ännu enklare blir det om man abonnerar på våra nyhetsbrev. Varje gång vi lägger ut en större nyhet landar ett mejl i din inbox. Samma sak på fredagar då vi antingen summerar veckans händelser eller aviserar ett nytt nummer av tidningen.