Tillbaka

Hon rekryteras till Lilla Piratförlaget

2022-09-30
av Carina Jönsson
Olivia Derment ny förläggande redaktör och Erik Titusson, förlagschef på Lilla Piratförlaget.
Foto: Privat/Sara Mac Key

Olivia Demant blir nya förläggande redaktör på Lilla Piratförlaget. Hon kommer senast från en tjänst på Bonnier Carlsen.

Olivia Demant har jobbat som projektledare på Bonnier Carlsen, och har även en bakgrund som redaktör på bland annat Rabén & Sjögren och Natur & Kultur. Hon tillträder sin nya tjänst som förläggande redaktör på Lilla Pirat i mitten av oktober, enligt ett pressmeddelande.
– Det ska bli spännande att få arbeta med Lilla Piratförlagets otroligt fina utgivning. Dessutom känns det extra kul nu när Alfabeta är en del av förlagsgruppen, med så mycket erfarenhet under samma tak, säger Olivia Demant i pressmeddelandet.

I mars bildade Lilla Piratförlaget och Alfabeta ett gemensamt ägarbolag som äger båda förlagen. I somras flyttade Alfabeta och Lilla Piratförlaget även ihop i samma lokaler.
 

Det är enkelt att hålla sig à jour

Det är enkelt att hålla sig à jour med allt som händer i branschen via Svensk Bokhandels sajt. Ännu enklare blir det om man abonnerar på våra nyhetsbrev. Varje gång vi lägger ut en större nyhet landar ett mejl i din inbox. Samma sak på fredagar då vi antingen summerar veckans händelser eller aviserar ett nytt nummer av tidningen.