Tillbaka

Hon vinner 50 000 kronor i stor novelltävling

2022-04-27
av Karin Selåker Hangasmaa
Anna-Carin Collin.
Anna-Carin Collin vann novelltävlingen.
Foto: Mia Lewell

Författaren Anna-Carin Collin från Täby tar i år hem förstapriset i Opulens och Ekström & Garays novelltävling med novellen A som i Agnes.

Till vardags jobbar Anna-Carin Collin som skolkurator i Vallentuna och hon tror att arbetet präglar hennes skrivande.

– Även när jag skriver för vuxna är barnperspektivet ständigt närvarande, eller som i vinnarnovellen där huvudpersonen är på väg in i vuxenlivet. Det bara blir så, säger hon i ett pressmeddelande.

Emmy Odeskog vinner andrapris i tävlingen med novellen Burkbarnet och tredjepriset går till Linda Fritiofson för hennes novell Målaren

Novelltävlingen arrangerades för tredje året av Opulens och Ekström & Garay, i samarbete med GT, Kvällsposten och Sparbanken Syd. Prispotten ligger på 50 000 kronor och tio noveller blir publicerade i Opulens, Kvällsposten och GT.

Det är enkelt att hålla sig à jour

Det är enkelt att hålla sig à jour med allt som händer i branschen via Svensk Bokhandels sajt. Ännu enklare blir det om man abonnerar på våra nyhetsbrev. Varje gång vi lägger ut en större nyhet landar ett mejl i din inbox. Samma sak på fredagar då vi antingen summerar veckans händelser eller aviserar ett nytt nummer av tidningen.