Tillbaka

Hot om avhopp i Malmö?

1997-02-21
av SvB
Bibliotekschef Sven Nilsson och museidirektör Börje Svensson i Malmö hotar med att avgå. Skälet uppges vara att den omorganisation som Malmö planerar att genomföra hotar kultursektorn. I förs..
Bibliotekschef Sven Nilsson och museidirektör Börje Svensson i Malmö hotar med att avgå. Skälet uppges vara att den omorganisation som Malmö planerar att genomföra hotar kultursektorn. I förslaget skulle museer och stadsbibliotek upphöra som självständiga enheter och i stället ligga under kulturdirektören Bengt Skog.
Malmö län noterar för övrigt rekordsiffror. 1996 besökte över 16 000 personer dagligen enbart huvudbiblioteken. Det nya huvudbiblioteket i Kävlinge hade störst ökning med 77 procent, Eslöv ökade med 19 procent och i Ystad har utlåningen de senaste fem åren ökat med 50 procent.

Det är enkelt att hålla sig à jour

Det är enkelt att hålla sig à jour med allt som händer i branschen via Svensk Bokhandels sajt. Ännu enklare blir det om man abonnerar på våra nyhetsbrev. Varje gång vi lägger ut en större nyhet landar ett mejl i din inbox. Samma sak på fredagar då vi antingen summerar veckans händelser eller aviserar ett nytt nummer av tidningen.