Tillbaka

Internet förändrar inte bibliotekens roll

1997-10-31
av SvB
- I grunden kommer bibliotekariens yrkesroll inte att förändras av Internet.     Det säger gymnasiebibliotekarien Eva Jonsby i en intervju i den elektroniska tidskriften Inetmedia. Eva är projektle...
- I grunden kommer bibliotekariens yrkesroll inte att förändras av Internet.
    Det säger gymnasiebibliotekarien Eva Jonsby i en intervju i den elektroniska tidskriften Inetmedia. Eva är projektledare för IT i biblioteket, en självstudiekurs. för bibliotekarier. Kursen beräknas kräva ca 200 studietimmar och är avsedd att ge grundläggande kunskaper i de olika sätten att använda Internet. I intervjun betonar Eva Jonsby att kursen lika väl kan användas av andra yrkeskategorier, exempelvis lärare och journalister.
    DIK-förbundet ansvarar för projektet, som genomförs i samarbete med landets bibliotekarieutbildningar. KK-stiftelsen har gett ekonomiskt stöd.

Det är enkelt att hålla sig à jour

Det är enkelt att hålla sig à jour med allt som händer i branschen via Svensk Bokhandels sajt. Ännu enklare blir det om man abonnerar på våra nyhetsbrev. Varje gång vi lägger ut en större nyhet landar ett mejl i din inbox. Samma sak på fredagar då vi antingen summerar veckans händelser eller aviserar ett nytt nummer av tidningen.