Tillbaka

Jenny Franke till Bonniers – Mirando pausas

2022-01-28
av Kristian Lönner
Jenny Franke.
Foto: Martina Holmberg

Bonnier Carlsen rekryterar Jenny Franke som ny redaktör och projektledare. Värvningen betyder också att Mirandos verksamhet blir vilande.

– Det ska bli spännande att nu ta ett kliv i en ny riktning och arbeta på en större redaktion, säger Jenny Franke i ett pressmeddelande.

2013 startade hon förlaget Mirando vars utgivning varit inriktad på bilderböcker. Även i sin nya tjänst kommer Jenny Franke att arbeta med just bilderböcker.

– Vi har följt och beundrat Jennys arbete under många år. Imponerats av hennes passion för bilderboksberättande, hennes visuella kunskaper, litterära finkänslighet och omsorg kring relationen mellan upphovsperson och förlag. Med detta tillskott hoppas vi att vår utgivning ska väcka ännu mer nyfikenhet och uppmärksamhet, säger Eva Dahlin, litterär chef på Bonnier Carlsen.

För Mirandos del innebär det att verksamheten nu blir vilande. Och det är inte första gången det händer. Under 2017 och 2018 arbetade Jenny Franke på Opal och precis som nu lät hon då pausa Mirandos utgivning.

Det är enkelt att hålla sig à jour

Det är enkelt att hålla sig à jour med allt som händer i branschen via Svensk Bokhandels sajt. Ännu enklare blir det om man abonnerar på våra nyhetsbrev. Varje gång vi lägger ut en större nyhet landar ett mejl i din inbox. Samma sak på fredagar då vi antingen summerar veckans händelser eller aviserar ett nytt nummer av tidningen.