Tillbaka

Jila Mossaed kommer till Mårbacka

2021-06-08
av TT/ Litteratur
Poeten och ledamoten av Svenska Akademien Jila Mossaed är en av flera gäster vid Litteraturfestivalen i Mårbacka.
Foto: Björn Larsson Rosvall/TT

Litteraturfestivalen på Mårbacka kommer i år att uppmärksamma att det är 100 år sedan kvinnor i Sverige tilläts rösta för första gången

Vid sidan av författarsamtal kommer programmet också att innehålla poesistafett, seminarier och högläsning, samt skrivarverkstäder för barn och vuxna.
Inbjudna författare är bland andra Ann-Helén Laestadius, Moa Backe Åstot, Vigdis Hjorth, Kristina Sandberg, Balsam Karam och Burcu Sahin samt poeten Jila Mossaed, som även är medlem i Svenska Akademien.
I en av programpunkterna möter biografiförfattarna Ulrika Knutson och Anna Nordlund varandra i ett samtal om Elin Wägner och Selma Lagerlöf.
Litteraturfestivalen på Mårbacka arrangeras av kulturjournalisten Yvonne Ihmels och poeten och kulturarbetaren Sara Falkstad och äger rum den 7 augusti.


 

Det är enkelt att hålla sig à jour

Det är enkelt att hålla sig à jour med allt som händer i branschen via Svensk Bokhandels sajt. Ännu enklare blir det om man abonnerar på våra nyhetsbrev. Varje gång vi lägger ut en större nyhet landar ett mejl i din inbox. Samma sak på fredagar då vi antingen summerar veckans händelser eller aviserar ett nytt nummer av tidningen.