Tillbaka

Karneval förlag ger ut Woody Allens memoarer

2020-09-14
av TT/ Litteratur
Foto: AP/TT

Woody Allens kontroversiella memoarer ges nu ut på svenska. Boken har fått den svenska titeln Apropå ingenting och publiceras av Karneval förlag, rapporterar Sveriges Radio.

Flertalet förlag har valt att inte ge ut den kände "Annie Hall"-regissörens memoarer. Detta efter att Allen anklagats för att ha sexuellt förgripit sig på sin adoptivdotter Dylan Farrow. En polisutredning kom dock fram till att anklagelserna inte räckte till för ett åtal. Det anrika förlaget Hachette drog tillbaka utgivningen av boken efter att Dylans bror Ronan Farrow kritiserat förlaget offentligt.
Apropå ingenting tar upp anklagelserna där Allen ger sin sida i frågan. Boken innehåller även kapitel om Allens uppväxt, äktenskap och filmkarriär

Det är enkelt att hålla sig à jour

Det är enkelt att hålla sig à jour med allt som händer i branschen via Svensk Bokhandels sajt. Ännu enklare blir det om man abonnerar på våra nyhetsbrev. Varje gång vi lägger ut en större nyhet landar ett mejl i din inbox. Samma sak på fredagar då vi antingen summerar veckans händelser eller aviserar ett nytt nummer av tidningen.