Tillbaka

Katerina Janouch startar eget förlag

2017-05-16
av Moa Kärnstrand
Foto: Anna-Lena Ahlström

Den kritiserade författaren och skribenten Katerina Janouch startar egna förlaget Palm publishing.

Palm publishing kommer till en början att ge ut Janouchs egna böcker, närmast Vapendragerskan som kommer den 14 juni, rapporterar Resumé med hänvisning till ett pressmeddelande från författaren.

Katerina Janouch fick tidigare i år ta emot skarp kritik i samband med att hon uttalat sig i främlingsfientliga ordalag i tjeckisk TV. Piratförlaget, som gett ut ett tjugotal av hennes böcker, tog då starkt avstånd från uttalandena, men väljer nu att inte kommentera sin relation med Janouch eller huruvida hon helt lämnar Piratförlaget.

Katerina Janouch förklarar valet av förlagsnamn på följande sätt, enligt Resumé: "Palmen böjer sig för stormen istället för att knäckas. Kanske är det därför som palmen sedan länge ses som en sinnebild för seger."

Janouch har även gett ut ett trettiotal barnböcker på Bonnier Carlsen, bland annat Ingrid-serien. "Vi har en ny bok inplanerad med utgivning i höst. Vi har inte spikat förlagets utgivning för 2018", skriver Eva Dahlin, litterär chef på Bonnier Carlsen, i ett sms till SvB gällande frågan om Janouch framtid på förlaget.

Det är enkelt att hålla sig à jour

Det är enkelt att hålla sig à jour med allt som händer i branschen via Svensk Bokhandels sajt. Ännu enklare blir det om man abonnerar på våra nyhetsbrev. Varje gång vi lägger ut en större nyhet landar ett mejl i din inbox. Samma sak på fredagar då vi antingen summerar veckans händelser eller aviserar ett nytt nummer av tidningen.