Tillbaka

Kulturhuset Stadsteatern satsar på facklitteratur i höst

2022-05-24
av Kristian Lönner
Foto: Matilda Rahm/Kulturhuset Stadsteatern

Nystartade Fackscenen bjuder i höst på samtal och diskussion om aktuella fackböcker samt en bokcirkel ledd av Valerie Kyeyune Bäckström. Samtidigt presenterar Internationell författarscen sitt höstprogram.

Diplomati, krigsbrott, konst, filosofi, historia och klimat – det är några av ämnena som kommer att diskuteras med inbjudna författarna på Fackscenen som Kulturhuset Stadsteatern startar i höst.

– Den röda tråden är non-fiction. Både svenska och internationella författare kommer bjudas in, och här är det tematiken och samhällsfrågor som är i fokus, säger Eva Kopito, redaktör för Samtal/Debatt på Kulturhuset Stadsteatern, i ett pressmeddelande.

Klassiska fackböcker kommer också lyftas fram i en bokcirkel som leds av kulturjournalisten Valerie Kyeyune Bäckström.

Samtidigt släpper Internationell författarscen biljetterna till sju författarsamtal i höst, däribland Édouard Louis, Maggie O’Farrell och amerikanska Patricia Lockwood.

Höstprogrammet är det sista som Ingemar Fasth presenterar. Efter 24 år som konstnärlig ledare lämnar han nu över till Athena Farrokhzad och Ida Linde.

– Jag har lagt en luftig höstsäsong, allt för att ge mina efterträdare goda möjligheter att addera gäster till litteraturscenen. Ur djupet av mitt hjärta tackar jag alla hängivet läsande människor som vallfärdat till författarsamtalen sedan 1998, säger Ingemar Fasth i pressmeddelandet.

Det är enkelt att hålla sig à jour

Det är enkelt att hålla sig à jour med allt som händer i branschen via Svensk Bokhandels sajt. Ännu enklare blir det om man abonnerar på våra nyhetsbrev. Varje gång vi lägger ut en större nyhet landar ett mejl i din inbox. Samma sak på fredagar då vi antingen summerar veckans händelser eller aviserar ett nytt nummer av tidningen.