Tillbaka

Lanserar plattform med gratis sagor för ukrainska barn

2022-06-15
av Carina Jönsson
Foto: Sara Mac Key

Storytel Polen drar i gång Kazky.com – en sajt med barnsagor på ukrainska som går att lyssna på gratis över hela världen. Nu hoppas man att fler europeiska förlag ska ansluta till plattformen.

Kazky betyder saga på ukrainska. Och det är just det man kan lyssna på om man går in på sajten. I dagsläget finns 40 sagor på Kazky.com och de går att lyssna på gratis hur många gånger som helst, enligt ett pressmeddelande. För att bredda utbudet bjuder Storytel dessutom in förlag från hela Europa att bidra med innehåll till sajten.
– När Rysslands krig mot Ukraina inleddes nåddes Polen tidigt av stora flyktingströmmar. Storytels polska team ville hjälpa människor på flykt på alla sätt vi kunde, och det var så detta initiativ, som ligger oss alla varmt om hjärtat, föddes. Vi vill erbjuda ukrainska barn en stunds avkoppling i sagornas magiska värld, säger Michal Gwiazdowski, landschef Storytel Polen i pressmeddelandet. 
Förläggare som vill vara med på initiativet uppmanas mejla Storytel på kazky@storytel.com.

Det är enkelt att hålla sig à jour

Det är enkelt att hålla sig à jour med allt som händer i branschen via Svensk Bokhandels sajt. Ännu enklare blir det om man abonnerar på våra nyhetsbrev. Varje gång vi lägger ut en större nyhet landar ett mejl i din inbox. Samma sak på fredagar då vi antingen summerar veckans händelser eller aviserar ett nytt nummer av tidningen.