Tillbaka

Litteraturfestival skjuts upp

2020-03-23
av TT/ Litteratur
Karin Smirnoff skulle ha gästat litteraturfestivalen i Sigtuna, som nu skjuts upp
Foto: Tomas Oneborg/SvD/TT

Sigtuna litteraturfestival skjuts upp på grund av coronaviruset. Arrangörerna har planer på att genomföra festivalen nästa år i stället.

Litteraturfestivalen skulle ha hållits den 9 maj, men Destination Sigtuna har i samråd med bland andra Piratförlaget, Natur & Kultur och Sigtunastiftelsen beslutat sig för att skjuta upp evenemanget.

"Det är med tungt hjärta vi fattat beslut om att flytta fram Sigtuna Litteraturfestival till nästa år. Vi måste ta vårt ansvar och våra gäster och besökares hälsa är vår viktigaste prioritet", säger Maria Martin, projektledare för Sigtuna litteraturfestival i ett pressmeddelande.

Till årets festival skulle författare som Karin Smirnoff och Vigdis Hjorth ha kommit. Alla som har köpt biljetter kommer att få pengarna tillbaka.

Det är enkelt att hålla sig à jour

Det är enkelt att hålla sig à jour med allt som händer i branschen via Svensk Bokhandels sajt. Ännu enklare blir det om man abonnerar på våra nyhetsbrev. Varje gång vi lägger ut en större nyhet landar ett mejl i din inbox. Samma sak på fredagar då vi antingen summerar veckans händelser eller aviserar ett nytt nummer av tidningen.