Tillbaka

Litteraturmässan gör comeback

2019-11-25
av Kalle Laxgård
ABF-huset i Stockholm.
Foto: I99pema/Wikimedia

2019 tvingades Stockholms litteraturmässa ta ett uppehåll på grund av de omfattande renoveringarna av Kulturhuset Stadsteatern. Men i vår är mässan åter – på ABF-huset.

– Litteraturmässans syfte, att visa på mångfalden i Förlagssverige och på den svenska litteraturscenen, kvarstår. Även om den arrangeras i andra lokaler än tidigare så kommer både besökare och utställare att känna igen sig, säger Daniel Gustafsson, ny ordförande för mässan, i ett pressmeddelande.

Stockholms litteraturmässa arrangerades första gången 2016 och har fram till uppehållet i år hållit till på Kulturhuset Stadsteatern. När evenemanget för comeback den 25 april 2020 är det i samarbete med ABF-huset på Sveavägen.

Likt tidigare år kommer mässan vara gratis för besökare. Deltagaravgiften för medverkande förlag blir densamma som tidigare, skriver arrangörerna i pressmeddelandet.

Det är enkelt att hålla sig à jour

Det är enkelt att hålla sig à jour med allt som händer i branschen via Svensk Bokhandels sajt. Ännu enklare blir det om man abonnerar på våra nyhetsbrev. Varje gång vi lägger ut en större nyhet landar ett mejl i din inbox. Samma sak på fredagar då vi antingen summerar veckans händelser eller aviserar ett nytt nummer av tidningen.