Tillbaka

Londonmässan blir helt digital

2021-04-15
av Matilda Källén
Foto: London Book Fair

Mässan flyttades fram med förhoppning om att kunna anordnas på plats, men nu står det klart att London Book Fair blir ett digitalt evenemang.

Årets Londonmässa skulle ha ägt rum i mars, men flyttades fram till 29 juni-1 juli eftersom arrangören Reed Exhibitions ville kunna anordna ett fysiskt evenemang. Så blir det inte. I stället blir mässan helt digital, med onlineevenmang i början och slutet av juni, skriver Bookseller. Beskedet kommer efter att bland annat HarperCollins meddelat att man avstår från att åka till London.

– Det är med sorg som vi skjuter upp den fysiska London Book Fair 2021. De senaste månaderna har vi utforskat vartenda scenario för det här årets mässa tillsammans med våra utställare, intressenter och vår styrelse. Med den fortsatta osäkerheten inför internationellt resande och vaccinationer, har det blivit tydligt att en fysisk mässa 2021 inte skulle kunna erbjuda det värde som vi vill erbjuda våra deltagare, säger mässchefen Andy Ventris i ett uttalande.

Enligt arrangören möjliggör det digitala evenemanget ”en större global publik än någonsin, som på flexibla sätt kan mötas för att göra affärer, nätverka, lära sig och dela idéer”.

Reed Exhibitions kommer inte att återbetala utställare. I stället erbjuds de ett lägre pris för medverkan 2022. För besökare kommer den digitala mässan att vara gratis.

Mer detaljer om programmet och hur mässan kommer att anordnas i praktiken presenteras senare i april.
 

Det är enkelt att hålla sig à jour

Det är enkelt att hålla sig à jour med allt som händer i branschen via Svensk Bokhandels sajt. Ännu enklare blir det om man abonnerar på våra nyhetsbrev. Varje gång vi lägger ut en större nyhet landar ett mejl i din inbox. Samma sak på fredagar då vi antingen summerar veckans händelser eller aviserar ett nytt nummer av tidningen.