Tillbaka

Märklig men förutsägbar situation i Skärholmen

1997-04-18
av SvB
Svensk bokhandel följer stockholmsbiblioteket Skärholmen efter stadsdelsnämndsreformen.

Budgeten har landat på samma summa som förra året och bibliotekschef Kerstin Röse menar att budgeten redan då var mager och att politikerna inte riktigt förstår det.
    Nuvarande budget medger inte pengar till vare sig fullständig städning eller möjlighet till investeringar. Exempelvis vet man inte hur mycket Internet kommer att kosta och man tvingas också säga nej till utbildning för personalen. Det är inte otänkbart att det blir medieanslaget som drabbas.
    En märklig men förutsägbar situation har också uppstått, det närliggande betydligt mindre biblioteket i Bredäng har inte samma områdeschef som Skärholmen. Nu har dock områdeschefen i Bredäng "kämpat" för sitt bibliotek och följden har blivit att Skärholmen får avstå personal.
    Det finns dock en välvillig inställning hos politikerna, poängterar Kerstin Röse.

Det är enkelt att hålla sig à jour

Det är enkelt att hålla sig à jour med allt som händer i branschen via Svensk Bokhandels sajt. Ännu enklare blir det om man abonnerar på våra nyhetsbrev. Varje gång vi lägger ut en större nyhet landar ett mejl i din inbox. Samma sak på fredagar då vi antingen summerar veckans händelser eller aviserar ett nytt nummer av tidningen.